Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Konstslingan bjuder på
kultur i stora lass

Bosse Eriksson är eldsjälen bakom Konstslingan. Här från förra årets upplaga, betraktande en tavla av Unna Kantz. Arkivfoto: Anders BjörkBosse Eriksson är eldsjälen bakom Konstslingan. Här från förra årets upplaga, betraktande en tavla av Unna Kantz. Arkivfoto: Anders Björk

Nu under helgen, lördag och söndag 2-3 oktober, är det dags får årets upplaga av Konstslingan. Det är konstnärer, gallerier och museer i Kumla, Hallsberg och Östernärke som under evenemanget bjuder in till besök.

Konstslingan arrangeras för 13:e året i rad och är en riktig kulturupplevelse där man kan besöka olika konstnärer, gallerier och museer i länets södra och östra delar. Även mat och dryck finns på flera besöksplatser.

Nya deltagare för i år är bland annat Camilla Bergman, som ställer ut målningar i Hällabrottet, Maria Pauly som ställer ut keramik i Kånsta kvarn, samt en utställning i Sjöparkens Växthus med Unna Katz och Jens Ohlsson.

Deltagarlista och karta

Konstslingan går av stapeln lördag 2 oktober och söndag 3 oktober mellan klockan 11-17. Den arrangeras av Kulturbiten i samarbete med Kumla och Hallsbergs kommun. 

En komplett lista med deltagare samt karta hittar du HÄR (SW)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-01 18:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.