26 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla och Lekeberg med stigande kurvor

Veckorapporten för nya bekräftade fall av covid-19 i Sydnärke visar att den största ökningen senaste veckan har skett i Kumla med sex nya fall. Askersund och Laxå håller en låg kurva, vilket de gjort i ett par månader.

​Det är nyhetsbyrån Newsworthy som med hjälp av statistik från Folkhälsomyndigheten tar fram nya siffror en gång i veckan. Efter en kraftigt nedåtgående kurva har nu Kumla tio nya fall på två veckor, varav sex den senaste veckan.

Låg kurva i Askersund och Laxå

Kumla får därmed ett s.k gult ljus för närvarande.

EU-kommissionen har ett gemensamt “trafikljussystem” för att kategorisera smittorisken utifrån antalet nya fall och andelen positiva tester de senaste 14 dagarna. Det finns grönt, gult och rött ljus.

Även Lekeberg har en kraftigt stigande kurva. De hade knappt noterat ett fall de senaste månaderna, men har nu fem nya smittade senaste veckan. Även Lekeberg tilldelas ett gult ljus i trafikljussystemet.

Hallsberg däremot har inga nya fall den senaste veckan, även om man hade fyra nya fall veckan innan. Askersund har ett nytt fall de senaste två veckorna. Askersund har en väldigt låg kurva överlag de senaste månaderna.

Avslutningsvis Laxå som inte heller de har några nya smittade att rapportera. Laxå har inte rapporterat om enda smittad person i kommunen på två månader.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-01 18:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.