Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
10 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Covid-19 minskar i länet

Läget när det gäller smittspridningen av coronaviruset inom Region Örebro län beskrivs som för närvarande stabilt. Såväl antalet bekräftade fall som sjukhusvårdade patienter minskar.

- Vi ser en fortsatt viss minskning av antal nya bekräftade fall varje vecka. Totala antalet fall är nu drygt 2 300. I nuläget utgör cirka hälften av de bekräftade fallen prover tagna på personal. Sedan en vecka tillbaka har provtagningen utökats med att även omfatta samhällsviktig personal i länet. Trots att fler testas har inte antalet positiva provsvar ökat, säger Anna Lange, biträdande smittskyddsläkare till Regionens hemsida.

De senaste siffrorna över antalet fall är följande:

Antal bekräftade fall i Region Örebro län: 2 328

Covid-patienter på vårdavdelning: 18

Covid-patienter på intensivvårdsavdelning: 3

Från och med idag den 1 juli erbjuder Region Örebro län också provtagning för allmänheten via e-tjänster på webbplatsen 1177.se. Det kan komma att leda till en ökning av antalet bekräftade fall. Men det behöver inte betyda att vi har en ökad spridning i samhället.

- Det är glädjande att smittspridningen i länet ser ut att minska. Men det betyder inte att vi kan börja leva som vanligt. Vi måste fortsätta att hålla avstånd och följa Folkhälsomyndighetens råd, fastslår Anna Lange.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-07-01 16:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.