26 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hallsberg med störst ökning av covid-19

160 nya fall av covid-19 i länet har rapporterats in de senaste två veckorna. Största ökningen i Sydnärke syns i Hallsberg, medan Askersund och Laxå inte har några nya fall.

Nyhetsbyrån Newsworthy har sammanställt en rapport om coronaviruset i Sverige, kommun för kommun och län för län, baserat på statistik från Folkhälsomyndigheten. Denna statistik gäller för vecka 37 och 38, de två senaste veckorna.

Flest nya fall i Hallsberg

I hela Örebro län har det rapporterats om 160 nya fall de senaste två veckorna, vilket är betydligt fler än under de föregående två veckorna (+62 procent).

Om vi specificerar oss på våra kommuner i Sydnärke och betar av dem i bokstavsordning och börjar med Askersund så har under de senaste två veckorna inga fall av covid-19 rapporterats i Askersunds kommun.

I Hallsbergs kommun har de senaste två veckorna sex nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats. Det är en klar uppgång jämfört med de två föregående veckorna. I Kumla kommun är det fem nya fall, varav fyra under vecka 38.

I Laxå kommun har inga nya fall rapporterats medan ett fall rapporterats i Lekeberg.

Grönt ljus för fyra av fem

Överlägset flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Lindesbergs kommun som haft 51 nya fall senaste två veckorna.

EU-kommissionen har föreslagit ett gemensamt “trafikljussystem” för att kategorisera smittorisken i områden, utifrån nya fall och andel positiva tester de senaste 14 dagarna.

Om man tittar på detta system för Sydnärke så har just nu Askersund, Kumla Laxå och Lekeberg grönt ljus medan Hallsberg har ett gult ljus. (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-25 11:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.