31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Carina gör succé med sina målningar

Carina Sandqvist från Mullhyttan bland sina vänner.Carina Sandqvist från Mullhyttan bland sina vänner.

BILDSPEL: Carina Sandqvist, konstnär från Mullhyttan, gör succé med sina målningar som ställs ut på Bergööska huset i Hallsberg. Redan på första dagen såldes ett 20-tal tavlor med roliga och drömska motiv.

I Hallsbergs konsthall, Bergööska huset, kan man just nu passa på att gå och se en utställning med konstnären Carina Sandqvist från Mullhyttan, “På mitt sätt sett”. Vernissagen skedde lördag 19 januari, men utställningen hänger till 20 februari, så det finns tid än att njuta av Carina Sandqvists färgstarka, livfulla måleri. 

Många besökare hade lockats till vernissagen, drygt hundra, kanske fler, uppskattar arrangörerna, och någon hade konstaterat att publiken gick runt och bara log inför bilderna. Det är betecknande. Carinas konst gör människor glada. 

“På mitt sätt sett” är i stora delar en resa genom somrarna så som vi minns dem i barndomens halvt bortglömda filter, det är storblommigt och småspralligt och fantasifullt, men helt osentimentalt.

Humor och detaljer

Människor och djur på hennes bilder är ömsinta karikatyrer, målade med humor och känsla för detaljerna i bildspråket. Hon har ett direkt tilltal till åskådaren. Varje målning är som en liten berättelse. Inslag av nostalgi finns i dem, i minnen från gamla Örebromiljöer bland annat, och ibland har hon kallats naivist. Men det anas också bottnar av mörkare slag. Allt är inte idyll. 

 Att många älskar Carina Sandqvists bilder bevisas av att vernissagen blev en stor succé med hela 23 sålda verk. Därefter har ytterligare ett par sålts. Succé, som sagt! 

 Utställningen är arrangerad av Hallsbergs Bild & konstförening. Konsthallens öppettider är tisdag - onsdag kl 12-16 och torsdag 16-19.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-01-30 0:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.