28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Capio måste förstärka regionvård

Region Örebro län förstärker intensivvården och andra nyckelverksamheter med personal från Capio Läkarvård beroende på Coronaviruset

Ett pressmeddelande av Region Örebro strax innan kl 17 berättar följande: 

I händelse av en influensapandemi eller motsvarande katastrofläge har Region Örebro län möjlighet att ändra inriktning i det avtal som finns med Capio Läkargruppen. Utbrottet av Covid-19 bedöms vara en sådan händelse, och nu väljer Region Örebro län att förstärka intensivvården och andra nyckelverksamheter med personal från Capio.

- Som en följd av pandemin har vi fattat beslut om att aktivera den klausul i avtalet med Capio som innebär att de ställer alla sina resurser till Region Örebro läns förfogande. Beslutet gör att vi får ytterligare resurser i kampen mot Covid-19, så att vi på bästa sätt kan möta det stora omvårdnadsbehov vi har och som vi kommer att ha framöver, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Intensivvårdsavdelningen och andra nyckelverksamheter förstärks med personal

Beslutet innebär att den personal hos Capio Läkargruppen som Region Örebro län har behov av ska ställas till regionstyrelsens förfogande för tjänstgöring vid exempelvis intensivvårdsavdelningen.

- Capio Läkargruppen ställer nu om för att så långt det är möjligt förstärka Region Örebro län i vården av patienter som är smittade av Covid-19, säger Tommy Söderman, VD för Capio Läkargruppen.

De anställda hos Capio Läkargruppen som inte direkt berörs av beslutet ska fortsätta att utföra vård i samråd mellan ledningarna i Region Örebro län och Capio Läkargruppen.

Den nu beslutade ordningen gäller tills vidare för att sedan återgå till det normala när Region Örebro län bedömer att behovet inte längre kvarstår. Capio kommer att få samma ersättning som de skulle ha fått om uppdraget utförts i enlighet med gällande avtal.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-30 17:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.