Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

De köpte camping och övergav livet som bönder

Lars Lindberg, Ebba Karlsson och Anki Jernsbo vid luckan till Revelbadets Camping. Foto: Anders BjörkLars Lindberg, Ebba Karlsson och Anki Jernsbo vid luckan till Revelbadets Camping. Foto: Anders Björk

Revelbadets Camping ligger på gränsen mellan Askersund och Laxå. Anki Jernsbo och hennes man Lars Lindberg jobbade länge som bönder i Mjölby innan de tog över campingen som ligger vackert vid Östra Laxsjön.

När man färdas på länsväg 205, från Askersund mot Laxå, står det alldeles innan campingen skyltat att man kommit in i Laxå kommun. “Men vår adress talar ändå om att vi tillhör Askersund kommun”, säger Anki Jernsbo.

Levde bondeliv tidigare

Hon och hennes man Lars Lindberg går nu in på sjätte sommaren som värdar för Revelbadets Camping. De driver campingen ihop med sonen Tom och systerdottern Ebba. Anki och Lars bor annars i Mjölby, där de tidigare jobbade som bönder. Efter att de tog över campingen har de dock avvecklat bondelivet.

​- Förra sommaren var riktigt bra, i år har det inte varit riktigt lika bra ännu, men hyfsat ändå, säger Anki på frågan om tillströmningen av gäster.

Anki bor vid campingen hela sommaren. Lars åker hem till Mjölby då och då och tittar till hemmet. Högsäsongen är juni och framförallt juli, och till viss del även augusti även om besöken då börjat sjunka.

Har köpt en husbåt

Vid receptionen finns en kiosk och servering bakom som har utsikt mot den intilliggande Östra Laxsjön. Anki berättar att man försöker hinna med att laga dagens lunch, men inte alltid hinner. Hemlagade våfflor, crepes och toast finns dock alltid att beställa.

Nyligen har man köpt en husbåt, se i bildkant, där gäster kan övernatta. Nyligen har man köpt en husbåt, se i bildkant, där gäster kan övernatta.

​Varför köpte ni campingen här?

- Vi har alltid velat haft en camping, att äga den och inte arrendera. Jag tycker det är jätteskoj, sen vet man ju inte hur länge man orkar, avslutar Anki Jernsbo samtidigt som en ny besökare rullar in på området och måste servas.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-10 12:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.