31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

C summerade valframgångar

Centermedlemmar kom till distriktsstämman i  Degerfors.Centermedlemmar kom till distriktsstämman i Degerfors.

Efter valet sitter Centerpartiet med och styr i sju av länets tolv kommuner och i 201 av 290 kommuner i Sverige, konstaterades på partiets distriktsstämma där förra årets skogsbränder även uppmärksammades.

Mötespresidiet med vice ordf Gunhild Wallin, ordf Wendla Thorstensson, Lekeberg, och sekreterare  Emilia Molin.

Ett soligt och blåsigt Degerfors hälsade ombud och övriga intresserade välkomna när Centerpartiet höll distriktsstämma i Bruksmässen lördags.

Stämman besöktes av Daniel Bäckström, riksdagsledamot från Säffle, framgår det av ett pressmeddelande. Han sitter i försvarsutskottet och försvarsberedningen och redogjorde för regeringens utvärdering av sommarens bränder, som kom i februari.

25 000 hektar skog brann ner, vilket drabbade enskilda skogsägare hårt, konstaterade han. Mycket av detta hade kunnat undvikas om beredskapen fungerat bättre slår utvärderingen fast. För långsamt agerande, dålig samordning i alla led och för dålig samverkan mellan statlig beredskap och civilsamhället gjorde att bekämpningen inte fungerade optimalt.

Valframgångar

Riksdagsledamot Helena Vilhelmsson gladdes däremot åt valresultatet, att man sitter med och styr i sju av länets tolv kommuner och i 201 av 290 kommuner i Sverige. Man sitter också i styrande koalition i 19 av landets 21 regioner samt tog tillbaks riksdagsmandatet i Örebro län.

Till ordförande för distriktet omvaldes hela presidiet, Helena Vilhelmsson, Charlotte Edberger-Jangdin och Torbjörn Ahlin från Hardemo.

Stämman avslutades med att behandla 17 inkomna motioner som handlade om allt från ftlater till familjepolitik.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-03-25 21:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.