09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Erbjuder fri hemkörning till 70-plussare

Med anledning av att personer över 70 år rekommenderas att minimera sina sociala kontakter erbjuder nu Byggmax fri hemkörning av byggmaterial för just den gruppen. Erbjudandet är ett led i arbetet med att hålla riskgruppen hemma.

– Det är viktigt att personer i riskgrupperna följer Folkhälsomyndighetens råd. Vi vill bidra till att personer över 70 både ska kunna hålla sig hemma och handla nödvändiga byggvaror, säger Mattias Ankarberg, vd på Byggmax, i pressutskick.

Den som är över 70 och handlar till sitt byggprojekt kommer att få varorna fritt hemkörda till sig. För de som är under 70 finns också möjlighet till hemkörning men också att handla i butikernas drive-in som erbjuder möjligheter att handla utomhus utan nära kontakt med personal och andra kunder.

– När man är frisk och tvingas vara hemma kan det klia i fingrarna att också fixa färdigt det där byggprojektet, bygga ut altanen eller laga taket. Vi vill uppmana även andra i detaljhandeln att göra det möjligt för äldre kunder att fortsätta sitt liv så normalt som möjligt trots dessa extraordinära tider, fortsätter Mattias Ankarberg.

Byggmax följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör allt för att skapa en så trygg butiksmiljö som möjligt, både för kunder och medarbetare. Byggmax har förstärkt riktlinjer gällande god handhygien, utökade städrutiner i butikerna och de medarbetare som visar minsta förkylningssymptom får stanna hemma. I alla butiker finns möjlighet till handtvätt.

Byggmax finns i Sydnärke med butik i Kumla. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-20 11:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.