13 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Mästaren Jenny fick Bragdlejon

Jenny Öster Hall tar emot Bragdlejonet 2020 av Bertil Gunnarsson, representant för Lions, hemma i sin trädgård. Foto: Yvonne BergerJenny Öster Hall tar emot Bragdlejonet 2020 av Bertil Gunnarsson, representant för Lions, hemma i sin trädgård. Foto: Yvonne Berger

Jenny Öster Hall, bosatt i Vretstorp och aktiv i Kumla Kampsport para-budo, tilldelas årets Bragdlejon och ett stipendium om 20 000 kronor, av Lions. Stipendierna är två till antalet och delas ut till en manlig respektive kvinnlig idrottare med funktionsnedsättning.

Det är trettionde året i rad som Lions delar ut stipendier till elitidrottare med funktionsnedsättning. För att kvalificera sig till ett stipendium ska man dels ha uppnått idrottsresultat av bragdkaraktär, dels ”genom andra särskilt förtjänstfulla personliga kvalifikationer och insatser varit föredöme för övriga idrottare med funktionsnedsättning.”

Lions motivering lyder som följande:

“Jenny Öster Hall deltog 2019 i tre olika discipliner inom sin sport och tog guldmedalj i alla tre disciplinerna. Att som 22-åring ta ett EM-guld och fyra VM-guld på ett år är en stor bragd.”

Flerfaldig mästare

Jenny Öster hall, född 1997, har rönt stora framgångar inom Kumla Kampsport para-budo med flera mästartitlar och guldmedaljer innanför bältet. Senast i oktober 2019 vann Jenny EM-guld när ID EM gick av stapeln i Köln. Vid sin sida har hon tränaren Roger Berg som även är landslagscoarch för para-jujutsun i Sverige.

Så här ser Bragdlejonet ut! Foto: Yvonne Berger Så här ser Bragdlejonet ut! Foto: Yvonne Berger
Prisutdelning i trädgården

Normalt sett sker utdelningen av Bragdlejonet i samband med Sveriges Lions riksmöte under maj månad. På grund av rådande pandemi blev mötet inställt och Lions fick istället rycka ut till Jennys trädgård på Kristallgatan i Vretstorp.

Representerade Lions under prisutdelningen gjorde Bertil Gunnarsson, tidigare Lions-president och även han en Vretstorpare. Och Jenny var så klart strålande glad över priset!

Vill tävla mer

Under pågående corona-tid har Jenny dessvärre inte kunnat träna så mycket kampsport utan har istället hållit igång med ihärdig löpning. Hon hälsar att hon nu vill träna ännu mer och att hon verkligen ser fram emot att världen öppnar upp igen.

– Jag vill ut i världen och tävla igen! slår en beslutsam Jenny fast.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-13 13:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.