Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Bilbrand, falskt alarm och trafikolycka

Tre larm i Sydnärke under fredag kväll har Räddningstjänsten fått åka på. Det gäller en bilbrand i Hallsberg, en uttryckning till Goda Rum i Kumla och en rondellolycka i Askersund.

Bilbranden ägde rum på Idrottsvägen i Hallsberg.  När ägaren skulle åka iväg så uppstod en brand i motorn. Räddningstjänsten kom dit och kunde släcka, men bilen blev illa skadad. 

Uttryckningen till Goda Rum var ett falskt alarm. 

- En inringare hade åkt förbi och såg att det kom rök från en byggnad bredvid Goda Rum, men det var bara vanlig rök från en skorsten, så det var inget att släcka, säger Moa Artursson, teamledare SOS Alarm.

Klockan 22:52 kom larm om en trafikolycka i Askersund. 

- En personbil hade åkt rakt igenom en rondell och därefter hamnat i diket. 

Enligt den person som ringde in om olyckan var det fem personer med i bilen vid olyckan. När Räddningstjänsten kom till platsen ska dock alla fem varit borta. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-25 23:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla