07 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Batteriskandalen – fyra män anhållna

Fyra män kopplade till batteriskandalen i Hällabrottet och Attersta är anhållna för grovt miljöbrott.

De fyra männen är alla hemmahörande i Örebro län. De är kopplade till flera olika bolag som florerat kring härvan med dumpning av den så kallade svarta massan, som egentligen är elektrolyt. Tungmetallhaltigt, basiskt kol.  Så här säger  åklagaren, Helena Eckerot Flodin till Sydnärkenytt:

– Männen är anhållna. De är inte begärda häktade än. Det innebär att vi inte har någon direkt misstankegrad än. Men det kan komma, liksom häktningar. De är alla vuxna och som sagt kopplade till flera olika bolag. Alla driver dock inte bolag själva.

I förra veckan kunde vi berätta om de tragiska dödsolyckor där två medarbetare i företaget JS Bygg & fastigheter omkom inom loppet av några veckor. 

– Dessa händelser är inte kopplade till den här utredningen, säger åklagaren.

Det var P4 Örebro som var först med nyheten att de fyra männen anhållits

Henrik Östensson

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-27 12:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.