Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Studentutspring – men bara med två anhöriga

Ödsligt på skolgården vid studenten förra året. Det blir lite fler åskådare på fredag, men långt ifrån något folkvimmel. Foto: Linnea ÖstenssonÖdsligt på skolgården vid studenten förra året. Det blir lite fler åskådare på fredag, men långt ifrån något folkvimmel. Foto: Linnea Östensson

Inte heller detta år blir det något stort, folkligt studentfirande, med hundratals människor på Alléskolans skolgård. Men till skillnad från förra året får faktiskt två anhöriga per elev vara med på plats vid utspringet. Varje elev har fått två biljetter. Som anhörig kommer man inte in utan den.

Precis som förra året kommer varje klass ha utspring var för sig. Med 15 minuters mellanrum.

Men innan dess börjar dagen för eleverna som kommer anlända till skolan på olika tider, fördelade på fem olika hus. Där blir det träff med klassföreståndare, lite mat och en förinspelad ceremoni under cirka 90 minuter. Sedan blir fotografering och utspring.

– Det blir lite att folk kommer vallas fram och tillbaka. Varje elev har fått två biljetter att fördela mellan sina anhöriga. För de anhöriga som vill vara med vid sin elevs utspring måste man ha med den biljetten. Annars släpps man inte in på skolgården, säger David Johansson, informatör på skolan.

När man varit med på utspringet ska elever och anhöriga bege sig till en av fyra uppsamlingsplatser för att lämna skolan.

– Alla föräldrar har fått information om till vilken uppsamlingsplats de ska gå på när de varit på utspringet.

Så här ser schemat för fredagens studentfirande på Alléskolan ut.

Enhet 3 – Digitala sändningen börjar vid 09:50

Bygg och anläggning

El och energi

Enhet 5 – Digitala sändningen börjar vid 10:35

Handels och administration

Ekonomi

Enhet 1 – Digitala sändningen börjar vid 11.05

Fordon och transport

Teknik

Industritekniska

Enhet 7 – Digitala sändningen börjar vid 11:50

Lärling

Naturvetenskapliga

Restaurang och livsmedel

Enhet 4 – Digitala sändningen börjar vid 12:35

Samhällsvetenskap

Humanistiska

Estetiska – Musik

Enhet 2 – Digitala sändningen börjar vid 13:05

Barn och fritid

Vård och omsorg

Gymnasiesärskolan tar studenten redan på torsdag.

Alleskolan kommer livesända firandet och utspringen på internet. Sändningen hittar man på skolans hemsida och på Youtube.


Studentglädje. I år får ett par anhöriga titta på. Studentglädje. I år får ett par anhöriga titta på.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-08 11:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.