Gå till innehåll
Sydnärke / Näringsliv

Arla fortsatt leverantör till storkök i Sydnärke

Publicerad: 16 November 2023 12:17

Bondeägda Arla har vunnit Örebros mejeriupphandling och fortsätter som leverantör till de största kommunala köken i Örebro och även i alla fem kommuner i Sydnärke.

Avtalet löper under fyra år och omfattar en årsvolym på runt 1 775 ton färska mejerivaror och matfett till ett totalt värde av cirka 100 miljoner kronor. 

Detta påtalar ett pressutskick från Arla.

Det innebär att förskolor, skolor och äldreboenden får de kommande fyra åren mjölk, smör, grädde, fil och yoghurt från Arla.

Majoriteten av mejeriprodukterna är ekologiska. Avtalet är helt nytt för Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora, medan resten av kommunerna i länet har haft Arla som leverantör de senaste åren.

Avtalet i Örebro kommun träder i kraft den 1 december 2023, medan de nio kranskommunerna kör igång den 3 februari 2024.

– Vi är så glada och stolta över att få fortsatt förtroende som leverantör, och att ytterligare fyra Närkekommuner nu valt att samarbeta med oss. De kommande fyra åren får närmare 400 storkök på förskolor, skolor och äldreboenden i länet färska mejeriprodukter från Arla, säger Christer Lundin, från Arla.

INFO: Sju av tio svenskar har en Arlagård som sin närmaste mjölkgård. I Örebro län finns 45 Arlagårdar. 

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter