10 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Annorlunda Valborg

Här ska det uppenbarligen bli en valborgsbrasa, trots Corona Dock ett mindre officiellt firande. Foto: Henrik ÖstenssonHär ska det uppenbarligen bli en valborgsbrasa, trots Corona Dock ett mindre officiellt firande. Foto: Henrik Östensson

Valborg brukar för många innebära att man samlas vid en brasa, ofta ordnad av en ideell förening, med vårtal, körsång och fikakorgar. Coronapandemin har gjort att i princip alla officiella Valborgsmässoeldar är inställda i vårt område.

Sköllersta IF:s brasa som brukar eldas vid Sköllersta IP är inställd. Det är också firandet på Hjortvallen i Hjortkvarn, som ordnas av Hjortkvarns brandkår. Även Skyllbergs bruks årliga firande på Skyllbergsvallen, med tillhörande jättebrasa är inställt. Även Lions i Hallsberg ställer in det årliga firandet, liksom Mariedams förening, som brukar ha firande vi Trehörnings masung. Även firandet vid Askersunds hembygdsgård är inställt . Kumla kommun tillhandahåller ett digitalt valborgsmässofirande, komplett med vårtal.

Just nu är det svårt att se att det fktiskt hänt förr att Valborgsfiranden ställts in. Så sent som förra året ställdes många firanden in på grund av extrem torka. Att så många firanden, så konsekvent ställts in, är nog dock tämligen unikt.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-04-30 14:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.