28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Allt utom bords-servering förbjuds

Tomas Karlsson på Goda rum tror inte förbudet mot bordsservering kommer innebära särskilt stor utmaning. Vi har i praktiken redan det, säger han. Foto: Anders Björk.Tomas Karlsson på Goda rum tror inte förbudet mot bordsservering kommer innebära särskilt stor utmaning. Vi har i praktiken redan det, säger han. Foto: Anders Björk.

Nu förbjuds allt annat än bordsservering på restauranger, barer, caféer i syfte att hindra smittan. På Goda rum i Kumla och på Verket i Askersund tror man att förbudet gör varken till eller från. Det är ändå betydligt färre gäster än tidigare.

– Det vi vill åt är köer, situationer där folk av olika skäl står nära varandra, trängs. Barserveringar av olika slag är en sådan situation. Det är i sådana situationer smittspridning sker, sa Johan Carlsson på folkhälsomyndigheten på tisdagens presskonferens. 

På frågan om bufféer av olika slag skulle förbjudas blev svaret att ett förbud kanske inte precis är på tapeten. Han fick också frågan om dans kommer vara tillåtet.

– Vi tror väl sådant kommer, eller borde, ebba ut ett tag just nu, blev svaret där.

Vågar inte sticka in handen i bowlingklot

– Vi har haft bordsservering sedan några veckor tillbaka när vi tog bort salladsbuffén, så för oss blir det ingen stor skillnad, säger Tomas Karlsson, som driver Goda Rum i Kumla.

För Verket i Askersund har Coronavirusets härjningar påverkat mycket.

Tuffa tider för Verket. På bild ägaren Emma Westman. Foto: Anders Björk

–  Det har påverkat jättemycket och är väldigt stor skillnad mot hur det var tidigare hos oss. Speciellt gällande bowlingen, folk vågar inte ens sticka in handen i kloten. Vi har även fått avboka alla uppträdanden vi hade i mars och april. Men vi jobbar på och har börjat med takeaway och även utkörning av mat och håller tummarna för att det vänder snart, säger Åsa Altberg, hos Verket.

Och de här nya restriktionerna, hur påverkar de er?

- Vi har börjat stängt kl 10 på kvällar så det blir inte samma barhäng då som det är senare på kvällar och sen är det ju inte alls lika mycket folk ute överlag. 

–  Det är först nu jag hör om detta, men de som väl kommer till oss har vi redan bordsbeställning för, så jag tror inte just det här innebär någon stor skillnad från vad som redan var, avslutar Åsa Altberg.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-24 14:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.