15 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Indianerna vann med tio pinnar i kvartsfinal

Chris Holder drar upp på bakhjulet efter en femetta i heat 14 ihop med Kenneth Bjerre. Foto: Alexander Viktorsson.Chris Holder drar upp på bakhjulet efter en femetta i heat 14 ihop med Kenneth Bjerre. Foto: Alexander Viktorsson.

Det var en härlig sommarkväll när Indianerna slog Västervik med 50-40 i den första kvartsfinalen inför 3 612 åskådare. Nu gäller det att knyta ihop säcken till torsdagens retur.

Indianerna har startat många matcher segt i år, men nu syntes en helt annan kvalitet, harmoni och kvickhet från starttejpen. Efter fem heat hade man ledningen med 18-12 och avståndet fortsatte att växa.

Indianerna vassa från start

När Krystian Pieszczek och Piotr Protasiewicz tog sin andra raka femetta i heat 8 ledde Indianerna med hela 14 poäng, 31-17. Västerviks rutinerade lagledare Morgan Andersson agerade direkt för att stoppa blödningen.

Piotr "Pepe" Protasiewicz och Tai Woffinden i samspråk.

En dubbeltoppning i heat 9 gav gästerna en femetta och krympte avståndet till tio. I heat 10 körde sen, ditills starke, Bjerre in i tejpen. Bjerre hade haft god chans vinna heatet. Nu blev det 2-4 istället när Indianernas reserver körde.

Den negativa trenden fortsatte i heat 11 med en ny femetta för Västervik! Chris Holder fick för andra heatet i rad stryk av yngre brorsan Jack och plötsligt skiljde det bara fyra poäng till Indianernas fördel.

Men hemmalaget kontrade direkt med en femetta signerad Tai och "Pepe". Tai tog starten och "Pepe" tryckte sig förbi på rakan på yttern trots det var tveksamt med plats. Han såg ut att studsa sig förbi via sargen!

"Pepe" utesluten efter smäll

Åtta poäng upp för Indianerna inför nomineringen. Som blev 12 efter att Bjerre och Holder fixat en femetta mot Buczkowski och Peter Ljung (som körde omkull på eget bevåg och blev utesluten)

Kenneth Bjerre gjorde en bra match. Enda fadäsen var en tejpkörning.

I sista heatet hade Indianerna chansen att riktigt lägga ner Västervik på rygg inför returen. För att "Pepe" och Tai skulle fixa en ny femetta mot Jack Holder och Rune Holta kändes inte omöjligt.

"Pepe" blev dock utesluten efter att ånyo sökt den lilla luckan på yttern på första varvets raka efter startsväng. Men denna gång fanns det inte tillräckligt med plats. Och kanske stängde Rune Holta dörren väl bryskt?

- "Pepe" fick ett litet res och Holta följer med honom ut och lämnar ingen plats. Det finns ingen möjlighet för "Pepe" att slå av i det läget. Jag fick en förklaring av domaren och han står för den, sen behöver man väl inte hålla med bara för det, sade lagledare Peter Johansson om situationen. 

Högst en får falla ur i returen

Det blev 4-2 till Västervik i avslutande heatet. Woffinden fick ge sig mot gästernas bäste för kvällen, Jack Holder. Skillnaden krympte därmed till tio poäng, 50-40, inför torsdagens retur i Västervik.

- Hade nån sagt tio poäng innan matchen hade jag varit nöjd. Men med facit i hand känns det som vi kunnat haft en hel del till. Vi hade ett bra momentum som de stoppade med sin dubbeltoppning.

- Klokt gjort av dem och det gjorde att de fick lite ny luft under vingarna. Sen hade vi lite strul med tejpkörning och en tveksam uteslutning. Samtidigt är tio poäng ett bra utgångsläge i halvtid, säger Peter Johansson.

Vad blir viktigast för att knyta ihop säcken i Västervik?

- Man har kanske råd med att nån faller ur, men absolut inte fler än så. Det gäller att vi hjälper varandra med att hitta rätt inställningar. Går nån bort sig måste vi snabbt reparera det, fastslår Peter Johansson.

Fin insats av Ludvig

Till returen kommer Västervik att sakna Jack Holder som måste köra i England. Indianerna lär ha samma lag som under tisdagen. Såvida inte Bjerre skadar sig under onsdagen.

En indianfemetta är på gång. Sex stycken lyckades man ta. 

- Han åker till Danmark under onsdagen för seriematch och kommer tillbaka till Västervik. Övriga stannar kvar i Kumla, de flesta vill nog bara ta det lugnt. Några kanske åker iväg och badar, avslutar Peter Johansson.

Noterbart är även att Ludvig Lindgren gjorde en fin insats. Tog fullt på sina två första heat efter att där spöat Peter Ljung, Mikkel B Jensen och Anton Karlsson. I den andra kvartsfinalen vann Smederna med 55-35 mot Lejonen.

POÄNGEN: Tai Woffinden 11, Kenneth Bjerre 10+1, Piotr Protasiewicz 8+2, Chris Holder 8+2, Krystian Pieszczek 5+1, Ludvig Lindgren 5+1, Joel Andersson 3.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-27 21:41
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.