Gå till innehåll
Sydnärke

25 nya poliser till lokalpolisområde Örebro

Publicerad: 5 December 2023 12:44

Personalstyrkan för polisområde Örebro växer. 25 poliser som nyligen avslutat sin utbildning ska nu börja jobba i området som innefattar lokalpolisområdena Örebro, Hallsberg, Karlskoga och Lindesberg.

För Region Bergslagen innebär det 63 nya poliser. 25 av dessa ska alltså börja jobba i Örebro län. Eller polisområde Örebro som dess officiella namn är.

-Det känns väldigt bra att vi har fått 63 nya kollegor i polisregion Bergslagen. De har, precis som vi andra som jobbar här, ett av statens finaste uppdrag, säger Patrick Ungsäter, regionpolischef i Bergslagen.

Någon uppgift på hur de 25 poliserna ska fördelas i polisområde Örebro län finns inte ännu. Avklarad utbildning kan vara såväl i slutet av året som till början av sommaren. 

Totalt är det i landet 806 polisaspiranter som gått klart sin utbildning och nu ska börja jobba i landet. 345 är kvinnor och 461 är män. 

-Ni och jag kommer till polisen i en spännande tid. Polisen växer och vi kommer få fler kollegor. Det kommer göra skillnad och förbättra våra förutsättningar att förebygga och bekämpa brott i hela landet, säger den relativt nytillträde rikspolischefen Petra Lundh till polisens hemsida. 

Annons

Nyheter