Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
19 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Vill bygga ny stor förskola i Lanna

Lanna är ett område som växer kraftigt och det innebär bland annat att fler förskoleplatser krävs. En förfrågan om att bygga en ny förskola med upp till 120 platser har inkommit till kommunen.

Bakom förslaget, eller om man ska kalla det intresseanmälan, ligger en företagsgrupp med säte i Örebro. Förslaget är att bygga en ny förskola i Lanna med sex till nio avdelningar, som har plats för 80 till 120 barn. 

“Behöver fler platser”

 “Vi har förstått att den positiva utvecklingen kring Lanna även kan ge kommunen en del växtvärk”, står att läsa. 

Monika Skantz är skolchef i Lekebergs kommun. 

- Om man tittar på befolkningsprognoser framåt så behöver vi på sikt ha flera förskoleplatser i området och det har förts diskussioner hur det ska utvecklas, säger Monika. 

Lanna och Hidinge ligger bredvid varann. I dessa områden finns förskolorna Äppelgården, Lärkan, Sörgården, Norrgården och den fristående förskolan Solberga. 

“Vi kan utrycka ett behov”

Äppelgården är dock sliten. 

- Det är bra verksamhet som genomförs där och den fungerar att vara i. Men byggnaden är sliten, det är en gammal träbyggnad och huset har sina begränsningar, säger Monika Skantz. 

Att det behöver utökas med förskoleplatser i området är Monika klar över. Men när det ska ske och hur är inte hennes sak att svara på. 

- Vi som förvaltning kan uttrycka ett behov om saken, men det är inte vi som bestämmer, avslutar Monika Skantz.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-27 13:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.