Gå till innehåll
Lekeberg
En hantverksförsäljning med visning av rustikt metallarbete och krukväxter på ett bord, med besökare som surfar i bakgrunden.

Lisas växthus är en av försäljarna under söndagens vårmarknad. Foto: Privat

Vårmarknad i Edsbergs bygdegård på söndag

Publicerad: 20 March 2024 18:35

På Edsbergs vårmarknad kan man beskåda och inhandla varor från femton försäljare och utställare. Under dagen kommer det dessutom att föreläsas om pelargoner och framför allt om blomman som fått utmärkelsen "Årets pelargon".

Många försäljare är återkommande på Edsbergs vårmarknad men nytt för i år är Hälsningesåpa och Hidingebro Handelsträdgård som har med sig sättpotatis, lök och mycket mer.

Lisas växthus, Jonssons gårdsbutik, Äva Gustafsson som visar upp sydda harar och kaniner, Emmas lilla bod och Lisa Axling med barnkläder kommer att vara där.

Det kommer att finnas träsniderier, fårskinn, hantverk och för den som önskar något gott så finns även Annelie Johansson där med bland annat godis och honung.

Marknaden startar klockan 11 och avslutas 16. Klockan 12 och 14 föreläser Annelis Löfström om pelargoner och årets pelargon.

För att få utmärkelsen “Årets pelargon” ska det vara ett friskt och livskraftigt exemplar med ett stort skönhetsvärde. Dessutom ska sorten visa ett annorlunda uttryck än det som vi vanligtvis ser hos pelargoner. Detta enligt Blomsterfrämjandet som tillsammans med Nordiska Trädgårdar står bakom valet av årets pelargon.

En person står bredvid ett bord och visar olika föremål till salu i ett rum med konstverk på väggarna.

Jonssons butik kommer att visa upp sitt sortiment på söndag.

Annons

lekeberg