Gå till innehåll
Lekeberg

Uppsagd enhetschef i Lekeberg lämnar med åtta månadslöner

Publicerad: 2 July 2024 12:41

Lekebergs kommun och Tina Jansson, enhetschef inom socialförvaltningen, har enats om att avsluta anställningen. I avtalet parterna emellan ingår utbetalning av åtta månadslöner, totalt 448 000 kr, efter avslutad anställning.

Sydnärkenytt har beställt den skrivelse som berättar om överenskommelsen parterna emellan. Skrivelsen är undertecknad 20 juni och bekräftar att man via arbetsgivarens initiativ nått en överenskommelse om att Tina Janssons anställning som enhetschef avslutas från 14 juli.

“Delade inte samma uppfattning”

Där står att läsa att:

“Tina Jansson erhåller en avgångspremie motsvarande åtta månadslöner (totalt 448 000 kr) med utbetalning månadsvis fram till 2025-03-14” Det går även att läsa att: “Lekebergs kommun svarar för kostnader för omställningsstöd, motsvarande maximalt kostnaden för en månadslön”

Förutom Tina Jansson har Maria Engdahl, som är förvaltningschef, skrivit under avtalet. När Sydnärkenytt söker Engdahl kring frågor har hon gått på semester. 

Linda Carlson, som är HR-chef hos Lekebergs kommun, svarar dock i hennes ställe om vad som ligger bakom avslutet?

-Arbetsgivare och arbetstagare delade inte samma uppfattning om vad som krävs för att verksamheten ska kunna bedrivas som förväntas, skriver Linda Calson i sitt svar. 

“Inte det vanligaste”

Kommer lön på 8 månader betalas ut oavsett om Tina Jansson hittar ett annat jobb eller inte under tiden?

-Ja, det kommer det.

Varför ligger en lön på 8 månader med efter uppsägning?

-Efter förhandlingar med arbetstagarens fackförbund är det en lösning som båda parter kan acceptera.

Är detta normalt när anställda inom Lekebergs kommun sägs upp? 

-Det är inte det vanligaste förfarandet, men ibland görs enskilda överenskommelser av olika anledningar, som i det här fallet, avslutar Linda Calson.

Annons

lekeberg