Gå till innehåll
Lekeberg
En kvinna med glasögon och jeansoveraller står framför ett piano och håller blommor. Rummet har inramade bilder på väggen, en vit stol framför pianot och en gitarr lutad mot väggen.

Erika Tjäder uppmuntrar bygden att skänka mer saker till förmån för barncancerfonden. Foto: Josefine Milton

Uppmuntrar Lekeberg att skänka sitt pynt

Publicerad: 6 July 2024 16:32

Förra julen startade Erika och Maria Tjäder en insamling till förmån för cancerfonden. Människor i Mullhyttan med omnejd skänkte julsaker och insamlingen blev en succé. Drygt tio tusen kronor fick de ihop då och nu gör de ett nytt försök.

Ordenshuset i Mullhyttan drivs av Erika och Maria Tjäder. Byggnaden hyrs vanligtvis ut till kommunen som driver ungdomsgård där och den hyrs även ut till privata fester och barnkalas.

Under förra årets julmarknad samlade de in pengar i förmån för cancerfonden. I helgen ståndar Mullhyttemarken och Erika och Maria Tjäder hoppas denna gång få ihop andrahandsgrejer under temat pynt. 

Erika var väldigt nöjd med julsaksinsamlingen och försäljningen.

– Det var jättekul och vi fick in så oerhört mycket och det mesta såldes, berättar Erika.

Efterfrågar mer pynt

Hur försäljningen kommer att gå till beror lite på hur mycket som kommer in, och vad, men vid förra tillfället fick besökarna swisha det de tyckte att sakerna var värda.

Än så länge är det få påsar med saker som väntar på att säljas.

– Det känns kul att prova igen men också lite nervöst. Tänk om det inte blir så mycket, säger Erika.

Tre skulpterade ansiktsmasker i blått, vitt och svart, uppställda sida vid sida på en träyta, med en krukväxt med lila och vita blommor i bakgrunden.

Förutom pyntloppis visas rakubränd keramik upp i Ordenshuset under marknadsdagarna. Foto: Privat

Kommande vecka finns möjlighet att lämna in saker på onsdag, torsdag och fredag. Om ingen är på plats så kan man ställa sakerna utanför och skicka ett sms att man varit där.

Det som eftersöks denna gång är alltså bordspynt som ljusstakar, lyktor, dekorationer, plastblommor och liknande. Festpynt tillhörande nyår, påsk, kalas, kräftskiva och student tas också välkommet emot.

Under Mullhyttemarkens öppettider kan man sedan lördag och söndag fynda pynt och samtidigt skänka till förmån för barncancerfonden. I lokalen kommer även Anki Lööw-Viinikka finnas och visa upp rakubränd keramik.

Skicka sms till Erika 070-7276401 om du vill skänka eller maila metcreate@outlook.com

Annons

lekeberg