Gå till innehåll
Lekeberg

Ungdomar med A-traktor sökes av Lekebergs kommun

Publicerad: 5 April 2024 11:51

Är du en ungdom som kör A-traktor, bor i Lekeberg och söker feriearbete? Till sommaren kommer kommunen att erbjuda specifika tjänster till de med A-traktor inom äldrevården.

En nyligen gjord tjänsteskrivelse bekräftar detta. Tjänsteskrivelsen är undertecknad av Maria Engdahl, socialförvaltningschef i kommunen, och har följande innehåll: 

"Varje år ges möjlighet till ungdomar att pröva på arbete inom Lekebergs kommuns verksamheter vilket benämns som feriearbete. Den politiska majoriteten har i år avsatt 50.000 kr för att möjliggöra en extra satsning på ung arbetskraft. Genom omvärldsbevakning har det framkommit att ungdomar som kör A-traktorer kan utföra en hel del arbete inom äldreomsorgen. 

Socialförvaltningen avser att omgående annonsera feriearbete för att möjliggöra konceptet i Lekebergs kommun. Åre och Malung är två kommuner som sedan ett par år tillbaka välkomnat ung arbetskraft som äger och kör A-traktorer. Dessa ungdomar har varit cirka 17 år gamla och de sysslor som utförts är bland annat promenad, matleverans och sällskap hos brukare inom hemtjänst. 

Konceptet har varit lyckat och mycket uppskattat hos kommunernas brukare. Flera av ungdomarna har också blivit framtida arbetskraft och har återkommit som timvikarier. Lekebergs kommun har många ungdomar som kör A-traktor och det finns goda chanser för att konceptet kan bli lyckat även här. 

I Örebro län är Lekeberg den kommun som per 1000 invånare har flest A-traktorer. Utifrån den poliska satsningen på ung arbetskraft på 50.000 kr avser socialförvaltningen att snarast utveckla ferietjänster som möjliggör att ungdomar med A-traktor kan arbeta inom kommunens hemtjänst."

Annons

lekeberg