Gå till innehåll
Lekeberg / Fotboll

Det finns tre flicklag i Lekebergs IF, detta är F 10/11, men inget damlag. Men snart så. Foto: Privat

Lekebergs IF startar nytt lag för damer

Publicerad: 1 March 2022 14:55

Lekebergs IF kommer att starta ett damlag i fotboll till säsongen. En ansökan om bidrag från kommunen är gjord. - Vi har märkt att intresset för damfotboll är bra, säger ordförande Robert Kniström.

Lekebergs IF har gjort en skrivelse till Lekebergs kommun där man ansöker om 10 000 kr i bidrag för att starta upp sitt nya damlag. Någon damfotboll finns inte alls i nuläget inom kommunens gränser. 

“Finns stor potential i område”

“Damfotboll har inte funnits i Hidinge/Lanna eller Lekebergs IF på många år. Lekebergs IF vill gärna visa på att det finns en bredd som är både för män och kvinnor i alla åldrar”, står bland annat att läsa i skrivelsen som fortsätter. 

“I vårt område finns en stor potential då många flyttat hit och många visat intresse att vara med och starta upp. Föreningen har möjlighet att med hjälp av kommunen kunna erbjuda både träning och match för damer under hela året”

Ordföranden i Lekebergs IF heter Robert Kniström. 

-  Fjugesta IF har haft tidigare, men inte längre. Vi i Lekebergs IF har aldrig haft ett damlag, säger Robert.

För de yngre att se upp till

Fjugesta IF och Lekebergs IF är två olika föreningar. 

Elin Johansson är initiativtagare till nya damlaget. Foto: Privat.

Fjugesta IF har sin hemvist på Bergvallen, strax utanför centrala Fjugesta medan Lekebergs IF håller till på Vretalunds IP i Hidninge/Lanna.

- Vi har haft lite inneträningar för damfotboll nu under innesäsongen och intresset har då varit bra. Så därför har vi beslutat att fortsätta för att satsa på ett lag till seriespelet ute drar igång.

Det tänkta startbidraget på 10 000 kr hoppas man såklart få. 

- Det är för att bygga upp lite organisation runtom som krävs. Vi vill kunna ge samma förutsättningar för damer som herrar att spela fotboll. Och det vore även kul om våra yngre tjejer i de tre flicklagen vi har hade ett seniorlag att se upp till, avslutar Robert Kniström. 

INFO: Lekebergs IF är en förening som startades 2007-09-06. Föreningen är en sammanslagning av Hidinge IF och Tångeds IF vilka båda bildades 1949. I föreningens regi bedrivs för tillfället verksamhet inom cykel, fotboll, innebandy, volleyboll och gymnastik.

Annons

lekeberg