Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 070-508 44 84

Föräldrar i Mullhyttan oroade över öppen skola

Oroade föräldrar har mailat och frågat varför skolan i Mullhyttan inte helt övergår till distansundervisning, då många fall av covid-19 på senare tid kopplats till skolan. Så blir det dock inte. - Det finns ingen anledning att stänga ner skolan i nuläget, säger Berth Falk, hos Lekebergs kommun.

De senaste veckorna har sett en stor ökad smittspridning i Lekeberg. Det märks bland annat på skolan i Mullhyttan som haft många fall. Något som fått upprörda föräldrar att maila kommunledningen och undra varför skolan är öppen.

“Normal spridning av covid-19”

”Nu måste politikerna reagera. Varför kan man inte bara stänga ner skolan?”, utrycker en förälder som känner oro både för barn och pedagoger.

Tidigare har klass 4-6 haft distansundervisning. Men nu är beslut taget att distansundervisningen från onsdagen även gällde årskurs 3.

Anledningen till distansundervisningen ska dock inte vara den ökade spridningen av covid-19 utan på grund av sjukfrånvaro bland personalen med endast tre pedagoger på plats.

Övriga klasser har dock haft öppet som vanligt.

- I dialog med smittskyddsenheten Region Örebro så finns det ingen orsak att stänga ner skolan i nuläget, det är heller inget som kan beslutas om på lokal nivå utan vi måste förhålla oss till de lagar och regler som gäller. Smittskydd ser det heller inte i nuläget som ett utbrott, utan mer som en ”normal” spridning av covid-19, säger Berth Falk, ordförande i Kultur och bildningsnämnden.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-25 17:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.