30 October 2020
Tipsa: 070-508 44 84

SD i Lekeberg vill ha språktest för nyanställda

Sverigedemokraterna i Lekeberg har skrivit en motion till kommunfullmäktige om att kommunen borde införa språktest för nyanställda inom skola, vård och omsorg.

Skrivelsen är undertecknad av Pernilla Marberg (Sd). Där står bland annat att läsa:

“I vårt land är det svenskan som är vårt nationella språk. Därmed det språk som i våra verksamheter ska krävas vara gott hos personalen. Kommunen och verksamheterna har välformulerade dokument som ger vägledning till både en bra värdegrund och ett respektfullt bemötande. För att leva upp till förväntningarna i grunduppdraget och värdegrunden så är goda språkkunskaper en förutsättning”

Med anledning av detta föreslår Sverigedemokraterna i Lekeberg att:

“Ett språktest införs vid nyanställningar inom skola, vård och omsorg i syfte att säkerställa att personalen besitter adekvat språkkompetens i svenska i både tal och skrift”

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-14 16:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.