Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

SD fick avslag på motion om språktest

Sverigedemokraterna i Lekeberg skrev i oktober 2020 en motion om att det borde införas språktest för nyanställda inom skola, vård och omsorg i Lekebergs kommun. Nu har svar om motionen kommit och det blev ett avslag.

Skrivelsen var gjord av Pernilla Marberg, SD i Lekeberg. I motionen stod att läsa:

"I vårt land är det svenskan som är vårt nationella språk. Därmed det språk som i våra verksamheter ska krävas vara gott hos personalen. För att leva upp till förväntningarna i grunduppdraget och värdegrunden så är goda språkkunskaper en förutsättning. Ett språktest införs vid nyanställningar inom skola, vård och omsorg i syfte att säkerställa att personalen besitter adekvat språkkompetens i svenska i både tal och skrift”

Kommunfullmäktige har vid möte i veckan gett avslag åt motionen. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-09 13:17
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.