30 October 2020
Tipsa: 070-508 44 84

Revysällskapet prisade medlemmar

Kjell Edlund, Ella Edlund, Elin Johansson, Emma Håkansson samt Tommy Håkansson. Foto: Gunilla PihlbladKjell Edlund, Ella Edlund, Elin Johansson, Emma Håkansson samt Tommy Håkansson. Foto: Gunilla Pihlblad

Ett halvår senare än vanligt - dessa utmärkelser brukar vanligtvis delas ut på årsmötet under våren - kunde Lekebergs Revysällskap igår överraska fem av sina medlemmar med lite extra uppmuntran. Kjell Edlund som utsågs till Årets Nöjesutvecklare, Ella Edlund, Elin Johansson och Emma Håkansson som fick priset Ung Revy samt Tommy Håkansson, Årets Stötte(s)pelare.

Det skedde på ett corona-anpassat medlemsmöte på Sparbanksbörsen. Max 50 personer och dessutom direktsändning via länk till de medlemmar som inte kunde komma. Huvudnumret var utdelningen av de årliga utmärkelserna som revysällskapet delar ut med stöd av sin huvudsponsor Lekebergs Sparbank som representerades på plats av vice vd Agneta Wiktorsson.

“Summan av kompetenserna är hög”

Kjell Edlund fick priset Årets Nöjesutvecklare med följande motivering:

Summan av kompetenserna är hög och spänner över många olika produktionsområden under många år, ja faktiskt ända sedan starten 1998. För allt detta, men framför allt för att du aktivt medverkat till att vår seniorgrupp haft så stora framgångar genom åren och för att du hållit samman dess verksamhet under det senaste året. Ett år som dessutom ledde till kommunens kulturpris!

Tre tjejer som följts åt genom åren, fick i år dela på priset Ung Revy. Det hade helt enkelt inte varit möjligt att skilja dem år. Ella Edlund, Elin Johansson och Emma Håkansson fick diplom, blomma och check med följande motivering:

En resa i revysällskapets underbara värld som började i tidiga år med ungdomsmusikaler, fortsatte med mer och mer avancerad medverkan i större produktioner och sedan även ledde tillbaka till ursprunget, fast nu som ledare. För glädje, talang och utveckling och med en förhoppning att du hittar ytterligare tillfällen att ha kul tillsammans med oss.

Viktig tekniker

Årets Stötte(s)pelare är menat att gå till en person som kanske inte alltid syns men vars insatser är extra viktiga för helheten. I år blev det teknikern Tommy Håkansson och motiveringen löd:

För stöttning inom ett produktionsområde som alltid varit mer eller mindre underbemannat. För din kunskap, din tid och ditt tålamod. Och för att du förhoppningsvis, precis som vi, haft kul!

På programmet denna eftermiddag stod även visning av en film som sammanfattade verksamheten under 2019. Det blev också en föreställning med improgruppen Alkemisterna från Örebro.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-12 8:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.