Gå till innehåll
Lekeberg / Sport
En grupp människor som spelar pingis på ett gym.

Jakob Larsson i den gröna tröjan tillhörande Östansjö i en match mot Kent Andersson från Gropens IF.

En pingisdag i Fjugesta

Publicerad: 4 February 2024 14:15

Gropens IF anordnade under lördagen seriesammandrag i pingisens Division 4 i Idrottens Hus i Fjugesta. Det var första gången man spelade på platsen och alla var eniga om att det var en mycket bra hall för pingis.

Gropens IF tränar i en mindre lokal i samhället Gropen, som ligger några kilometer utanför Fjugesta. Lokalen är dock alldeles för liten för att kunna ha ett sammandrag med åtta lag, så som var fallet under lördagen. 

Därför bjöd föreningen för första gången in till spel i Idrottens Hus i Fjugesta. 

Jättelik flagga och klubblåt

En jättelik flagga för Gropens IF hängde på väggarna och ur högtalarna hördes Gropens IF:s klubbsång. Klubbens representanter såg ut som stolta tuppar. 

Alla gäster (som hördes uttala sig alla fall) var ense om att hallen är mycket bra för att ordna pingis och seriesammandrag i. Där finns bra med ytor, kiosk, läktare, bra ljus och det var rent och fräscht runtom. 

En grupp människor som sitter på bänkar i en arena.

Publiken satt stundtals som på nålar och vågade knappt röra sig på grund av spänningen.

Gropens IF fick dock inte med sig någon poäng och ligger sist i tabellen med ett sammandrag kvar. I första matchen föll man med 8-5 mot Östansjö IF och i den andra med 8-1 mot Safir C. 

Det lär dock bli mer pingis i hallen framöver (serie, tävlingar) nu när så många fick se hur bra det funkade. Kanske ett distriktsmästerskap?

Annons

lekeberg