Gå till innehåll
Lekeberg

Oroas över trafiksituation utanför skola

Publicerad: 30 October 2023 12:24

En kvinna som har barn vid skolan i Hidinge oroas över den bristande trafiksäkerhet hon anser finns utanför skolan. Hon har mailat Lekebergs kommun om sina upplevelser.

Kvinnan har mailat in sina tankar som en synpunkt:

“Jag kan helt ärligt och uppriktigt säga att jag bevittnar vårdslöshet i trafiken varje gång jag kör igenom Lanna och allra värst är det framförallt på mornarna utanför Hidinge skola, jag kan omöjligt vara den enda personen som reagerar på detta och jag vet att även skolan uttrycker oro”, skriver kvinnan. 

Hennes skrivelse fortsätter:

“Först och främst så är ett övergångsställe från Carl-Jan Granqvist Väg över till gång och cykelbanan ett måste, där bevittnar man varje morgon att det står många barn och väntar på att våga gå över medan bilister med tunnelseende bara svischar förbi varav många inte ens håller hastigheten som där är 30 km/h, vad händer den dagen ett barn blir stressat över att det ringer in på skolan och hen får bråttom och inte ser sig om ordentligt? Det är trotts allt barn i unga åldrar som passerar där själva dagligen. Är man istället en uppmärksam förare och stannar och tydligt visar att barnen tryggt kan gå över, ja då blir trafikanter bakom väldigt upprörda och stressade och tutar och ligger extrem nära bakom, är det så vi ska vara förebilder för våra barn?”

Kvinnan vill se mer trafikhöjande åtgärder i området

Jag har även bevittnat trafikanter som trycker på gasen och kör om mitt framför skolan och förskolan Åppelgården, och för att inte tala om hur många gånger man bevittnar rena idiotomkörningar där det är hårsmån ifrån frontalkrockar jämsides med Vreta fotbollsplaner i och med backkrönet om man kommer från Hidinge kyrka och åker mot skolan. Detta är katastrofalt skrämmande! Väldigt många barn cyklar den vägen varje dag för att ta sig till skolan och till fotbollsträningar med mera. Hela sträckan förbi skola och fotbollsplaner borde förses med väghinder och sänkt hastighet" (ABj)

Annons

lekeberg