11 July 2020
Tipsa: 070-508 44 84

Musikshow om decenniet som vi älskade och hatade

Det handlar helt och hållet om 80-talet när showen Det handlar helt och hållet om 80-talet när showen "80-talsbarn" kommer till Fjugesta till helgen. Foto: Privat

För några år sedan gjorde de ”Hungriga Hjärtan – Springsteen på vårt sätt”. Nu kommer den göteborgsbaserade gruppen My Quiet Companion tillbaka till Sparbanksbörsen i Fjugesta. Denna gång med musikshowen ”80-talsbarn”.

Vad gjorde 80-talet med oss? Hur blev vi som vi blev? Hur klarade vi oss genom yuppie-eran och pastellfärgsöverdosen helskinnade? Välkommen till en föreställning om att vilja rocka när syntarna tog över radiovågorna.

Ett särpräglat sound

Om att vara ful och fel i en tid när allt handlade om yttre skönhet. Om årtiondet då oskulden försvann. Musikshowen är fylld med filosofiska funderingar kring historien, nuet och framtiden.

Kända och okända 80-talsklassiker som till exempel Bowie, Madonna, Paul Simon, Cindy Lauper och Whitney Houston i helt ny skrud, blandas med egna låtar, personliga betraktelser och en stor dos humor. 

Allt inbakat i My Quiet Companions särpräglade sound: med tre gitarrer, mandolin, dobro, stompboard och stämsång skapar de närvaro och sväng där du kan luta dig tillbaka och lyssna till sångernas berättelser.

Musikshowen framförs på Sparbanksbörsen i Fjugesta lördag den 18 januari, kl 19. Man kan med fördel förboka på www.lekebergsrevyn.se. Eller på 0768-229 300. Men det går också bra att komma på dörren som öppnas kl 18.30.

My Quiet Companion är: Henrik Cederblom: gitarrer, dobro, lap steel, banjo, mandolin, sång Sofia Ekberg: sång, gitarrer, elbas och Patrick Rydman: sång, gitarr, elbas, percussion.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-14 12:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.