Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Täck över bassängen, tycker Framtidspartiet

Framtidspartiet i Lekeberg har skrivit en motion om att stora bassängen vid Sannabadet borde ha poolskydd. Dessutom vill de att låsbara skåp ska finnas vid badet.

Framtidspartiets motion är undertecknad av Kerstin Leijonborg och Stefan Elfors. Motionen lyder som följande:

"Lekebergs kommun vill vara en miljö –och klimatsmart kommun. Det är viktigt och mycket har gjorts och görs. För att bidra till det är ett exempel på att installera ett poolskydd över stora bassängen i Sannabadet. Det finns i dag många alternativ och prislägen att välja bland. Syftet är att behålla så mycket värme i vattnet som möjligt även när temperaturen faller nattetid, det handlar om flera grader. 

På morgonen ska bassängens värmas upp till rätt badtemperatur. Inte bara värmekostnad sparas även kemikalieförbrukningen minskar och reningsverket skonas då skräp och råttor inte kommer i vattnet. Det finns nog inte en privat pool som inte är övertäckt när den inte används.

 De ser värdet av att ett skydd sparar energi men också olycksrisker utan skydd. För att höja värdet på badet behövs låsbara klädskåp i omklädningsrummen. Med hänvisning till ovanstående vill vi i Framtidspartiet i Lekeberg. 1) Att det utreds och arbetas fram en kalkyl och konsekvensbeskrivning på vad ett poolskydd skulle innebära, temperatur- miljö- och klimatmässigt. 2) Att låsbara klädskåp installeras i omklädningsrummen". (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-30 19:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.