Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
23 January 2021
Tipsa: 070-508 44 84

"Ordna plats för motorintresserade ungdomar att vara"

Flera lekebergare har på senare tid skrivit till kommunen om vad de upplever som mycket busåkning, främst med a-traktorer, inom kommunen. Lekebergaren Filip är en av de som skrivit och han har ett förslag på hur det kan lösas.

Filip är en av flera lekebergare som de senaste dagarna skrivit till kommunen gällande åkande med A-traktorer på vägar och “busåkning” som flera väljer att kalla det. Filip har ett förslag på hur det kan lösas.

“Har en fundering nu när snön kommit eller ja det gäller väl i allmänhet också, men nu när man ser och hör alla klagomål på att bilar och a-traktorer sladdar på vägarna i samhället så dyker frågan upp igen som funnits sen man själv var 15 år att kommunen med så många motorintresserade ungdomar borde kunna fixa en plats för de som vill träffas och umgås och dela sitt motorintresse och ges möjlighet att få sladda på en asfalterad plan, är ju egentligen allt som krävs för att få bort mycket bus från vägarna.

Förstår att det är mycket planering och säkert inte prio 1, men i en kommun med så många motorintresserade så tror jag idén skulle uppskattas. Tror och hoppas även att om möjlighet ges såklart med angivna regler för vad som gäller på plats så borde ungdomarna som tack kunna bete sig och sköta det rätt snyggt och kanske kunna visa respekt på allmänna vägarna”

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-01-12 15:16
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.