Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
02 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Man slog sönder A-traktor med järnrör

I fredags hade ett antal ungdomar samlats i centrala Fjugesta med totalt ett tjugotal A-traktorer. De ska enligt vittnen spelat mycket hög musik från sina bilar. En man i 50-årsåldern retade upp sig så pass på ungdomsgänget att han attackerade med ett mindre järnrör och slog sönder en A-traktor och skadade ägaren lindrigt.

Händelsen inträffade på Coops parkering i centrala Fjugesta vid 20.30 i fredags.

– Mannen är i 50-årsåldern och är misstänkt för skadegörelse och misshandel. Han är inte gripen, säger Mats Öhman, Polisens presstalesperson.

Han menar att händelsen tyvärr var väntad.

– Det finns absolut ingen ursäkt för att ta till våld, spåra ur på det här sättet. Men vi har tilltagande problem i hela området med ungdomar som orsakar störningar på kvällar och nätter och spelar mycket hög musik kväll efter kväll från sina bilar. Till sist försöker någon ta saken i egna händer. När vi rycker ut är ungdomarna ofta redan borta från platsen, fortsätter Öhman.

– Jag är rädd att det här kommer hända igen. Störningarna är ett eskalerande problem just nu. Pratar man med ungdomarna säger det att de absolut sänker musiken om någon ber dem. När vi åker därifrån spelar de igen.

Inga allvarliga skador. 
Ägaren till bilen, målsägaren, fick lindriga skador. Mannen ska ha träffat honom på handen. Ambulansen ryckte ut och kontrollerade skador, men tog inte med sig någon till sjukhuset. Enligt vittnesmål skadades ytterligare en av ungdomarna. Han ska ha fått motta slag över hela kroppen, men klarat sig utan allvarligare men. Personal på Coop sprang ut för att försöka stoppa mannen.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-14 12:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla