Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Polis sköt man i Fjugesta kring midnatt

En självmordsbenägen man med ett vapen förskansade sig under tisdagen i en byggnad i Fjugesta. Insatsen slutade kring midnatt med att mannen blev skjuten i benet av polis.

Polisen fick in ärendet under eftermiddagen. En man i självmordstankar befann sig i Fjugesta och han hade ett vapen med sig. Mannen låste in sig i en industrifastighet i Berga när polisen kom.

Det blev en insats som drog ut på tiden. 

- Mannen förskansade sig i lokalen. Den info som fanns var att han hade ett vapen och kanske skulle försöka att ta sitt liv genom att bli skjuten av polisen, säger Olle Lund, presstalesperson hos polisen kring klockan 01:30.

När mannen kom ut ur lokalen bar han på vapnet och gick emot poliser på plats. Det slutade med att verkanseld sköts av en polis. Mannen träffades i benet, men var vaken och talbar efteråt.

- Han fördes till USÖ, skadorna ska inte vara allvarliga. Han är även gripen för vapenbrott. Det är ett tragiskt ärende med en individ som inte mått bra, men vår bild är inte att han velat skada någon annan än sig själv, avslutar Olle Lund.

Rättelse: På den bild som Sydnärkenytt tidigare publicerade från polisens avspärrning sågs en lokal som inte har med händelsen att göra.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-12-29 1:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.