Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Malin öppnar butik för barnkläder i Fjugesta

Malin Ahl öppnar till helgen Malin Ahl öppnar till helgen "Magasin Minsting" i Fjugesta. Foto: Privat

Nu på söndag öppnar Malin Ahl sin nya butik "Magasin Minsting" i Fjugesta. Hon kommer att ta in och sälja kläder, skor, leksaker och annat för barn. Försäljningen sker via kommision. - Jag är förväntansfull och nervös, säger Malin inför öppningen.

Malin Ahl flyttade till Fjugesta för ett år sedan med sin sambo och deras två barn. 

-. Vi trivs jättebra här. Fjugesta känns som en väldigt barnvänlig ort där det är nära till allt, oavsett om det är affären, biblioteket, förskola, naturen eller något annat, säger Malin. 

Saknar koncept i Lekeberg

Var kommer då hennes idé från?

-. Jag har sedan mitt första barn kom handlat majoriteten av kläder secondhand, samt lämnat in kläder som barnen växt ur hos secondhandbutiker som säljer på kommission, säger Malin. 

Malin Ahl ser fram emot att öppna sin nya butik. Loggan blir i färgen rosa. Malin Ahl ser fram emot att öppna sin nya butik. Loggan blir i färgen rosa.

Det är ett koncept hon tycker saknas i nya hemstaden. 

-. Jag saknar det konceptet här i Lekebergs kommun och är nu därför i full gång med att öppna upp en egen secondhandbutik för barnkläder, barnskor, leksaker, babytillbehör och mammakläder. Jag har startat en enskild firma och passar på att dra igång nu när jag är föräldraledig från mitt ordinarie jobb. 

Malins ordinarie jobb är är Ortodontiassistent på Tandregleringen i Örebro. Hennes tanke är alltså att samla in och sälja varor varefter de som lämnat in får en del av försäljningen. 

-. Jag kommer att sälja på kommission vilket innebär att man får lämna in kläder, skor etc som ens barn växt ur. Jag säljer det åt kunderna, och de får i sin tur 40 procent av varje såld vara.

“Ligger rätt i tiden”

Till en början kommer Magasin Minsting att finnas vid hennes hem på Sannagatan 15 i Fjugesta. Hon har där gjort i ordning en källarlokal till butiksyta. 

Men framöver kan det bli en flytt.

-. Eftersom det är svårt att veta hur det kommer att gå vill jag inte hyra nån lokal och binda upp mig direkt. Nu har vi färdigställt här istället, men förhoppningen är att det ska gå så bra att jag flyttar till en annan lokal framöver. 

Hur känns det inför starten?

-. Det känns väldigt förväntansfullt, samtidigt är jag nervös över hur det ska gå. Men det här ligger rätt i tiden och jag tar gärna emot feedback från nya kunder till en början, avslutar Malin Ahl. 

INFO: På söndag kommer Magasin Minsting att ha öppet mellan klockan 10-16. Därefter blir det öppet två dagar och två kvällar i veckan.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-23 11:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla