Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Nu lyser banvallen mellan Fjugesta och Gropen

Jodå, belysningen funkade. Nu stundar ljusare tider mellan Fjugesta och Gropen. Foto: Gunilla PihlbladJodå, belysningen funkade. Nu stundar ljusare tider mellan Fjugesta och Gropen. Foto: Gunilla Pihlblad

Nu är den tidigare mörka sträckan mellan Gropen och Fjugesta upplyst. 78 lampor har fått ljus. - Ett viktigt beslut och en högtidlig stund, säger Johan Niklasson (C) och Berth Falk (S) i ett gemensamt uttalande.

I direkt anslutning till kommunstyrelsens sammanträde, under tisdag kväll , begav sig några av ledamöterna till Gropen för att med samarbetspartnern Bogfelts Installation & Entreprenad tända den efterlängtade belysningen vid banvallen mellan Fjugesta och Gropen.

Vägen har tidigare helt saknat belysning.

“Betyder mycket för säkerheten”

Ursprunget till  den två kilometer långa belysningen och dess 78 stolpar är en motion från Framtidspartiet, som vid "påtändningen" representerades av Kerstin Leijonborg.

- Jag hade fått en del önskemål från invånare och såg ju med egna ögon ett stort behov, säger hon.

Motionen vandrade den vanliga vägen från kommunfullmäktige till kommunstyrelsen, och även om det tagit en tid att få allt på plats så var alla glada och nöjda vid kvällens lilla ljusevent.

- Det betyder mycket både för folkhälsan och säkerheten, sa Berth Falk.

Johan Niklasson berättade att den totala kostnaden är cirka en miljon kronor. Statliga bidrag har finansierat ungefär hälften.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-13 11:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.