Gå till innehåll
Lekeberg

Linus Håkansson med Caroline Elfors (M) vid utdelningen av stipendiet. Foto: Privat

Linus från Mullhyttans IF fick stipendium

Publicerad: 15 November 2023 16:38

Linus Håkansson är ungdomsledare i Mullhyttans IF. Under tisdagen utsågs han till vinnare av Lekeberg kommuns ungdomsledarstipendium. Förutom äran delades 10 000 kr ut till Linus.

Utnämningen skedde på kommunstyrelsens sammanträde.

Som så ofta vid såna här utdelningar, oavsett vilken ort det sker i, ville man få till ett överraskningsmoment. Linus Håkansson bjöds in till kommunhuset i Fjugesta för ett föreningsmöte, men istället möttes han av kommunstyrelsens ordförande Caroline Elfors (M) som avslöjade att han blivit årets ungdomsledarstipendiat.

Totalt nominerades nio personer i år. 

MOTIVERINGEN: Linus brinner för alla barn och ungas rätt att delta inom idrotten och startar upp nya lag när behov och önskemål dyker upp. Linus är en uppskattad ledare som alltid med ett leende tar på sig nya uppgifter.En engagerad person som varje förening önskar att man hade. Gemenskap och delaktighet följer som en röd tråd genom allt Linus gör inom föreningen.

På så sätt bidrar Linus till ett rikt utbud av meningsfulla aktiviteter för barn och unga i kommunen. För Mullhyttans idrottsförening är han ovärderlig för både ungdomsfotbollen och föreningen i stort. Linus har under många år varit ledare för ungdomslag inom Mullhyttans idrottsförening. Han har ett stort engagemang i hela föreningen,  är ordförande i ungdomsfotbollen och även ledamot i huvudstyrelsen. Varje år håller han ihop fotbollsskolan i Mullhyttan.

INFO STIPENDIUM:  Lekebergs kommun vill genom stipendiet visa sin uppskattning för det viktiga arbete som civilsamhället gör för att skapa ett rikt utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Stipendiatens insatser ska huvudsakligen ha skett ideellt och stipendiet är ett uttryck för uppmuntran och uppskattning av de insatserna. Stipendiesumman är 10 000 kronor. Sedan år 2001 har kommunen delat ut ett ungdomsledarpris. År 2021 reviderades priset till att bli ett stipendium.

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter / Lekeberg