05 December 2020
Tipsa: 070-508 44 84

Lekeberg får ny idrotthall – i gamla bollhallen

Den gamla så kallade bollhallen vid Lekebergsskola byggs om till en idrottshall och får en rejäl läktare. Allt enligt ett beslut som fattades på kommunstyrelsen i dag. Lekebergs Sparbank kommer sponsra bygget med två miljoner.

Fjugesta tätort har saknat en regelrätt idrottshall. Vid sidan av det stora projektet att bygga om Lekebergsskolan har kommunen jobbat med att se över det som idag kallas Bollhallen, i dag stängd för renovering.

– Hallen möter i nuläget inte alls de behov som skolan har för att bedriva fullskalig idrottsundervisning. Hallen är en klassisk bollhall, inte en idrottshall, berättar Johan Niklasson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Johan Niklasson (C) kommunstyrelsens ordförande i Lekeberg Johan Niklasson (C) kommunstyrelsens ordförande i Lekeberg
Läktare i tillbyggnad

I projektet Lekebergsskolan ingår det en mindre upprustning och ombyggnation av idrottslokalerna samt omklädningsrum, men ingen tillbyggnation för att uppgradera själva bollhallen till idrottshall,

– Vi valde att helt enkelt fokusera på själva skolan först, det var viktigast, fortsätter Niklasson

Nu är det dock bollhallens tur. Det ska byggas en mer komplett idrottshall samt läktare med 110 platser i gamla bollhallen.

– Det ger också möjlighet för föreningar att ha tillgång till mindre förråd. Att bygga en läktare i gamla bollhallen är något vi vet är mycket efterlängtat, att nu äntligen få till det är något jag är mycket stolt över. Att bygga den här typen av läktare hade inte varit möjligt utan sparbanken så stort tack till dem, säger Johan Niklasson.

Den del som Lekebergs sparbank skjuter till är alltså just läktaren,

Kostar 5,5 miljoner

Det är frågan om både en ombyggnad och en tillbyggnad. Läktaren och förråden kommer inhysas i en tillbyggnad medan själva hallen ska renoveras och utrustas som idrottshall, med de redskap och annat en sådan brukar innehålla.

– Formellt kommer det fungera så att kommunen hyr lokalen av Lekebergs kommunfastigheter, Leko, som äger huset.

Kommunen kommer ställa upp med borgen på 3 550 000. Resten, två miljoner, stoppar alltså banken in.

– Det var ett helt enigt beslut. Det ska tilläggas att beslutet om borgen även ska upp i fullmäktige, men eftersom vi var eniga ser jag det som en formalitet, avslutar Johan Niklasson.

Byggnationen kommer starta relativt omgående.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-11-17 14:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.