30 October 2020
Tipsa: 070-508 44 84

Lekebergs IF kvar i division 5

Benjamin Eriksson-Ringström och River Gunnarsson i kamp med seriesegrarna Marieberg IK:s rutinerade spelare. Foto Lena BjörlerBenjamin Eriksson-Ringström och River Gunnarsson i kamp med seriesegrarna Marieberg IK:s rutinerade spelare. Foto Lena Björler

När division 5 nu är avslutad kan vi sammanfatta säsongen med att målsättningen är uppfylld.
Det unga seniorlaget, som inför säsongen utrustades med nya tränare från ungdomssidan och spelare från P0203 laget slogs ihop till en gemensam träningstrupp. Laget var nykomlingar i division 5 och målsättningen var att etablera en plats i div 5 även inför kommande säsong. Till slut blev det en 7:e plats i tabellen.

Med truppen fylld av juniorer är Lekebergs IF kvar i division 5!

– Ett stort tålamod och envetet nötande av spelidé och spelsystem har bidragit till att målet är uppnått.

Samtidigt har grunden till kommande säsong lagts.

-Då siktar vi på den övre halvan!

Utmaningen att få ihop ett framtida seniorlag med unga talanger och rutinerade spelare, införa en ny spelidé, nytt spelsystem och lära känna nya lagkamrater har pågått under hela säsongen.

På grund av just den unga truppen så är träningsnärvaron hög och kvalitén på träningarna har varit mycket bra. Alla försöker vara fokuserade för att utveckla laget. Det har utvecklats till ett lag med konkurrens om positioner där alla vill spela och kämpar för en plats.

De rutinerade spelarna har bidragit med sina erfarenheter, tålamod och acceptans att följa tränarnas idé och att bjuda in de yngre spelarna. De yngre spelarna har bla bidragit med energi och snabbhet.

Inför 2021 ser det stabilt ut och grunden är lagd. Redan nu ser vi fram emot nästa säsong!

Johan Gunnarsson

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-07 8:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.