Gå till innehåll
Lekeberg / Kultur

Lekebergs Fotoförening firar
med öppet hus

Publicerad: 17 November 2023 15:19

I hela fem år har Lekebergs Fotoförening nu funnits. Det hela tog sin början med en Facebook-grupp, startad av Kent Steén, och utvecklade senare till en förening. Nu firar man sitt jubileum med Öppet hus på Sparbanksbörsen i Fjugesta, lördag 18 november mellan kl. 11-15.

Lekebergs Fotoförening fick sin start i Kent Steéns Facebook-grupp ”Foto i Lekeberg.” När man sedan hade några fotokurser med Jonathan Edlund och Anders Johansson, kom tanken om en fotoförening igång. Den 17 november 2018 gjorde man slag i saken och bildade så den förening som nu firar hela fem år.

Hängning pågår inför helgens utställning. Foto: Gunnel Karlsson

Har roligt och utvecklas

När dessa fem år ska summeras så hittar man en hel del kurser, månadsträffar, bildbedömningar åt andra föreningar, utflykter, utställningar, deltagande i tävlingar, starten av sin egen hemsida och en Youtubekanal, bland mycket annat.

– Grunden är att ha roligt tillsammans, att lära av varandra och utveckla fotokulturen i Lekeberg, säger Gunnel Karlsson, medlem i föreningen och sekreterare i styrelsen.

Några av de foton som kan åskådas. Foto: Gunnel Karlsson

Öppet hus på Sparbanksbörsen

För att fira sina fem år som förening slår man nu till med öppet hus på Sparbanksbörsen i Fjugesta, imorgon lördag 18 november kl. 11-15. På plats kommer besökare kunna ta del av en fotoutställning, bildvisningar, föreläsning, allmänt fotosnack, fotoloppis och jubileumsfika.

– Varmt välkomna, hälsar Lekebergs Fotoförening. (SWa)

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter / Lekeberg