Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
06 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Lekebergare ställer ut i Degerfors kulturcentrum

Josefine Milton med en av sina målningar. Foto: Privat.Josefine Milton med en av sina målningar. Foto: Privat.

Två Lekebergsbor, Josefine Milton från Mullhyttan, som även är skribent för Sydnärkenytt, och Anne Renkaitis från Fjugesta har under hela augusti en utställning på Kulturcentrumet Bergen i Degerfors.

- Jag målar vad jag kallar “gladkonst”. Jag målar för att må bra och de som ser min konst brukar ofta säga att de blir glada av det jag skapar. Målningarna är ofta väldigt färgglada och innehåller framför allt kvinnor och djur. Fantasikatter och fåglar, skriver Josefine Milton som målar med akryl och akvarell.

Några av Anne Renkaitis skålar Några av Anne Renkaitis skålar

- Anne ställer ut originella skålar och fat av papier mache’ som är gjord av pappersmassa av återvunnen reklam, gamla fakturor och tidningar. De är dekorerade med tyg och målade med akrylfärg, fortsätter Josefine.

Utställningen är på vinden ovanför caféet och pågår hela augusti och är öppen alla dagar 9.00-18.00

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-09 11:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.