Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Julmarknad vid Edsbergs bygdegård

På söndag, det vill säga den 21 november, blir det julmarknad på Edsbergs bygdegård, helt enligt traditionen sedan mer än 15 år. Förra året blev det ingen marknad.

Under dagen finns flertalet försäljare på plats och i sortimentet kan man hitta det mesta inför julen så som dörrkransar, jul- och adventsstjärnor, stickat och sytt, keramik, honung, ullänglar och handstöpta ljus och även grenljus.

– En uppskattad tradition med många nöjda besökare och försäljare, berättar bygdegårdsföreningens ordförande Kerstin Leijonborg. Kerstin meddelar även att foldern ”Från Gyllanderska skolan till Edsbergs bygdegård”, som varit efterfrågad, nu finns att köpa igen. Foldern är en liten historik om hur bygdegården bildades tack vare ett  ett testamente från 1881.

Bok om kyrkan

Förutom den traditionella julmarknaden så kommer även Maria Sundström finnas på plats med sin nysläppta bok om Edsbergs kyrka. Boken innehåller en redogörelse om kyrkans byggnadshistoria, mängder av foton och texter om kyrkans många föremål och en kort beskrivning av kyrkogård och kyrkomiljö. Boken beskriver också kortfattat kyrkans relation till det forna Riseberga. Maria har tidigare även skrivit om de andra kyrkorna i Edsbergs församling.

Självklart serveras julfika och även saffranspannkaka med sylt och grädde under dagen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-15 8:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.