05 December 2020
Tipsa: 070-508 44 84

Inte aktuellt med ett innebad i Lekeberg

Lekebergaren Kerstin talade om fördelarna med att bygga ett inomhusbad i Lekeberg via ett medborgarförslag. Det är dock inte aktuellt med en sådan investering fastslår kommunstyrelsens ordförande Johan Niklasson.

Medborgarförslaget författades i januari 2018. Så bättre sent än aldrig med ett svar.

Förslagsställaren “Kerstin” hänvisade till den ökade befolkningsmängden och därmed behov av utökad service till kommuninvånarna. Därutöver lyftes vikten av närhet till anläggningar för ökad fysisk aktivitet för alla åldrar och simhallen som social mötesplats.

“Prioriterar andra sätt att utveckla kommunen”

Johan Niklasson har svarat, ett svar som föreslås antas av kommunstyrelsen.

“I ditt förslag trycker du på värde av extra motion för alla åldrar, och den åsikten delar vi. Är ett inomhusbad svar på den frågan? Potentiellt ja, men vi prioriterar just nu andra sätt att utveckla kommunen på. En del av det är att öka belysning på våra gång och cykelvägar men även att utveckla våra lekplatser och öka förutsättningarna för motion och spontanidrott.

Ett inomhusbad är kostsamt och inget man kan räkna med att få in intäkter till kommunen på utan det medför stora utgifter, och där har vi ett ansvar att hantera skattepengarna på ett ansvarsfullt sätt. Det innebär att vi noggrant måste utvärdera och prioritera vilka typer av investeringar vi bör göra. Tyvärr just nu så är inte inomhusbad en av dem. Vi måste även ta hänsyn till att Sannabadet idag drivs på entreprenad. Vi är mycket nöjda med hur Sannabadet drivs och vill gärna fortsätta så.

När vi dessutom har många badhus i närområdet, något som du också nämner i förslaget, så minskar också incitamentet för att bygga ett eget badhus. Sen har vi idag ingen organisation alls för att driva ett badhus utan måste bygga upp det från grunden, vilket i sig också ställer stora krav på resurser och investeringar” (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-11-12 11:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.