Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Inger och Louise prisades i Lekeberg

Inger Jonsson blev glad över att uppmärksammas för sitt ideella jobb. Foto: PrivatInger Jonsson blev glad över att uppmärksammas för sitt ideella jobb. Foto: Privat

Inger Jonsson och Louise Arvidsson har prisats för "Årets frivilliginsatser" i Lekebergs kommun. De uppmärksammades i veckan.

Inger Jonsson fick oväntat besök under sitt jobbpass på kvällen. Hon verkade överraskad när Annica Zetterholm (c), Kjell Edlund (s) och Ann-Marie Gustafsson, förvaltningschef, kom för att berätta att socialnämnden utsett henne och Louise Arvidsson till pristagare av Årets frivilliginsats. 

Inger förklarar själv vad de tagit initiativ till. 

- Innan den här pandemin så hade vi stationsträning i gympasalen, men när det blev inställt så tänkte vi att någonting måste vi ju göra. Då startade vi upp en grupp för stavgång med olika stationer där vi stannar och gör olika övningar runt elljusspåret i Mullhyttan. 

Vi kör två gånger i veckan, måndagar och torsdagar. Vi tränar på balans och rörlighet som man behöver som äldre. Vi tycker det är kul Louise och jag, säger Inger Jonsson.

Kompisen Louise kunde inte närvara vid prisutdelningen.

Motiveringen var följande: 

“Du har blivit nominerad för dina frivilliga insatser som ger glädje och nytta åt äldre personer i Lekebergs kommun. Genom att du har arrangerat promenader med stationsträning så har du skapat en mötesplats för seniorer och bidragit till andras välbefinnande”

Om priset: 

Årets frivilliginsats har instiftats för att kommunen har en stor verksamhet som riktar sig mot kommunens äldre invånare där vi ser ett stort ideellt arbete utföras av frivillig- och intresseorganisationer och priset ska uppmärksamma dessa insatser.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-03 0:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.