Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Hyran i Lekeberg höjs med 3,85 procent

Det har tagit sin tid, men nu är även hyresförhandlingen med LekebergsBostäder klar. Hyran höjs med 3,85 procent från och med 1 april.

LekebergsBostäder hade yrkat på en höjning på 7 procent. Den överenskomna hyreshöjningen innebär att hyresgästerna i Lekeberg får bland de lägre hyreshöjningarna i länet i.

- Det har varit konstruktiva förhandlingar och det blev efter omständigheterna ett bra resultat, säger Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson.

Det råder tuffa förutsättningar både för hyresgäster och bostadsbolag i år. Höga elpriser, den allmänna kostnadsutvecklingen, taxeökningar på fjärrvärme och höjda räntor påverkar. Den överenskomna hyreshöjningen innebär att såväl bostadsbolaget som hyresgästerna kommer att behöva både prioritera och ta av sina reserver.

- Uppgörelsen är en kompromiss mellan företagets behov och vad som är rimligt att belasta hyresgästerna med, avslutar Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson. (ABj)

INFO: Kallhyror kommer att höjas med 2,85 %, en procent lägre än hyreshöjningen för varmhyror. LekebergsBostäder har 422 lägenheter i Fjugesta och Mullhyttan.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-03-09 11:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla