Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
19 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Hyllningskonsert för
Gösta Linderholm nästan slutsåld

Foto från en turné med Gösta Linderholm, till höger i bild. Till vänster om honom står Torsten Loxbo.Foto från en turné med Gösta Linderholm, till höger i bild. Till vänster om honom står Torsten Loxbo.

Musikern och poeten Gösta Linderholm gick bort i slutet av förra året. På söndag hyllas han i en konsert på Sparbanksbörsen i Fjugesta.

Det är nämligen en av Göstas kompmusiker från 70-talet, Torsten Loxbo, som satt samman ett program för att att hedra sin tidigare partner. Torsten själv sjunger och spelar flera olika instrument och på scenen har han sällskap av pianisten Pär Björck. Både Torsten och Pär är från Askersund och välkända musikprofiler i södra Närke.

Förutom en mängd av Göstas låtar från olika tidsperioder, blir det både lite bilder och en del berättelser i form av anekdoter från spelningar och turnéer.

Vi är så glada över att få arrangera den här mer eller mindre unika konserten, säger Gunilla Pihlblad i Lekebergs Revysällskap och berättar att man gör den enligt konceptet ”afternoon tea”.

Då får gästerna en liten meny till underhållningen som vi delat upp på två tillfällen för att inte ta in alltför mycket folk åt gången. 

Konserterna ges kl 13 och kl 17 och man måste boka biljetter innan.(HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-08 7:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.