Gå till innehåll
Lekeberg / Näringsliv

Fyra Systrar ser att besökarna börjar komma mer och mer tillbaka. Foto: Joakim Söder

Fyra Systrar gläds åt utländska turister

Publicerad: 16 September 2021 13:25

Vid sidan av vägen genom samhället Mullhyttan ligger det gamla missionshuset, som byggdes redan 1861 med hjälp av godsägare Hedengran på Riseberga. Sedan 2009 driver Elisabet Söder här "Fyra systrar", en caféverksamhet och inredningsbutik med återvunnet, hantverk och antikt.

- Visst har vi blivit påverkade av pandemin. Vi skulle ha firat vårt tioårsjubileum ordentligt under 2020, men det fick ställas in. Men nu har besökarna börjat komma igen. På senare tid har även tyska och holländska turister hittat hit och det är så roligt, säger Elisabet Söder.

Vill det ska vara som ett vardagsrum

Den långa perioden av coronasmitta har inneburit, att många har suttit hemma på sin kammare och jobbat istället för att gå till kontoret. 

Elisabet Söder med laptopen på cafébordet

Kanske väljer många fortfarande att jobba på distans.  

- Men nu när vi fått upp vaccinationsgraden i Sverige och restriktionerna släpper, så hoppas vi att folk ska komma hit och använda caféet lite som ett gemensamt vardagsrum. Här kan man plugga eller jobba i lugn och ro, om man vill. Vi har både gott om plats och fri wifi, och hembakat fika med kaffe för den som vill stärka sig. 

- Vi kan också skriva ut, scanna eller kopiera, mot en avgift, avslutar Elisabet Söder

Under september och oktober är Fyra Systrar öppet från klockan 11.00 alla onsdagar, fredagar och lördagar. Stängningstiden är 18.00 på onsdagar och fredagar och 15.00 på lördagar. 

Annons

lekeberg