Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Medborgarförslag om att måla vattentornet

En man boende i Lekeberg har lämnat in ett medborgarförslag till kommunen om att måla vattentornet. "Det skulle sätta färg på bygden", skriver mannen.

Mannen skriver följande i sitt förslag:

“Mitt förslag gällande vattentornet är att låta någon konstnär måla och utsmycka det så att det kan bli en sevärdhet i kommunen. Kanske skulle detta kunna göras av ungdomar under ledning av en graffitikonstnär eller liknande. Som det nu är står vattentornet i Fjugesta som en trist spira vid Geijers äng som knappast någon lägger märke till och än mindre bryr sig om om det inte sker en läcka. Trots allt är denna spira ett ansenligt monument och skulle därför, med lite färg (helst mycket färg), kunna utgöra ett påtagligt inslag till glädje för alla. Det skulle, i ordets rätta bemärkelse, sätta färg på bygden”

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-20 16:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.