Gå till innehåll
Lekeberg

"När Sverige invaderas våren 2020 av en dittills okänd stormakt hamnar vårdpersonalen vid fronten" Staffan Ekegren och Mats Norrefalk turnerar med föreställningen "Första vågen".

Föreställning baserad på frontlinjen av Covid-19

Publicerad: 26 October 2023 11:41

Lekebergs bibliotek bjuder in till en scenföreställning där författaren Staffan Ekegren ackompanjeras av gitarristen Mats Norrefalk. De tar tillsammans med publiken tillbaka till slagfältet Covid-IVA.

Staffan Ekegren är författare och journalist med en lång rad publicerade verk bakom sig. 2014 fick han utmärkelsens Årets länsförfattare. Under pandemin befann han sig på flera intensivvårdsavdelningar och följde arbetet bland läkare och sköterskor på nära håll. Hans bok ”Första vågen” innehåller djupgående intervjuer med sjukhusens personal. 

Mats Norrefalk är gitarrist med en bakgrund inom pop, rock och jazz och tillsammans turnerar de med scenföreställningen baserad på boken.

Så här beskriver de föreställningen:

”Med Staffan Ekegrens omtalade dokumentär ”Första vågen” som grund hälsas du välkommen till en vibrerande afton där Staffans text och Mats gitarr tillsammans fångar en stämning av undergång - som i nästa sekund övergår i vänskap, humor och varmaste tillit.

För när pandemin mötte sköterskor och läkare på intensivvården så var Staffan där och lyssnade djupt i deras privata berättelser.
Och hörde en ny jämlikhet ta form som kastat hierarkier över ända.”

Biljetter, för att vara garanterad en plats, finns att hämta på Lekebergs bibliotek inför föreställningen den 20 november klockan 18.30. 

 

Annons

lekeberg